Yangın Merdiveni kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda bile geceleri parlayan bir gestaltda olan bu hatlar kazalı durumların hat göstericisidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Kapının estetik mimarisı ve dilek edilen aksesuarların yararlanmaı bedelı direkt olarak etkilemektedir.

Hatta, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla beraberinde iş adımları ekseriyetle şunları ciğererir:

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler nazar önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapısı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o bugün gerekli koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın bapsı yangının yayılmaması ve bir gestaltnın farklı alanları arasından belli bir müddet içre yamanın intikalini azaltarak binadan emin bir şekilde çıkmasını sağlamlamaktadır. Bu hava baplarının yangın dayanımı derecesi ile yangına dayanıklılık süresini belirtmektedir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ilenmeşap Yangın kapısı firması gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş alışverişi dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma geçirmek cebir ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolayca girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page